O le a le mea e tatau ona tatou faia faasaga i le COVID 19

Ua tatou iloa uma o tagata i le lalolagi atoa o le a fai tui puipui e faasaga i le COVID 19. O lona uiga ea ua lava lo tatou saogalemu i le lumanaʻi? Moni, leai se tasi mafai ona mautinoa pe a mafai ona tatou galulue ma alu saoloto. O loʻo mafai lava ona tatou vaʻaia o loʻo iai taimi faigata i o tatou luma ma e manaʻomia ona maitau e puipuia tatou lava i totonu ma fafo.

O le a le mea e tatau ona tatou faia nei?

1. Maua se tui puipuia COVID-19 i se taimi vave pe a mafai. Ina ia faʻatulaga lau taimi tui COVID-19, asiasi i kamupani e tuʻuina tui i luga o le upega tafailagi. A i ai sau fesili e uiga i le faʻatulagaina o taimi mo tui tui faʻafesoʻotaʻi saʻo ia se kamupani tui.

2. Fai se matapulepulu pe a e alu i fafo o loʻo fai sau tui. Covid-19 o le a le mou i se taimi puʻupuʻu, e puipuia lelei ai oe ma lou aiga, o le faia o se matapulepulu pe a o i fafo e matua tatau ai.

3. Faʻaaoga le faamamaina o le ea i totonu o fale. I le avea ai o se manava tulaga, COVID-19 faʻapea foi salalau solo i mataua. A faʻasusu pe tale le tagata, ona latou faʻasaʻolotoina lea o mataua o le suavai i le ea o loʻo iai vai, gaʻo, ma vaega ninii o le viral. O isi tagata e manava i totonu o nei mataua, ma e pisia le siama. O le aʻafiaga e sili ona maualuga ile tumutumu avanoa i totonu e leaga le ea. Lalo o se lauiloa Air faamama ma HEPA faamama, anion ma UV faʻamamaina.

1) HEPA filtration faʻamalosia lelei puʻeina vaega le lapoʻa o (ma sili laititi atu nai lo) le siama e mafua COVID-19. I le lelei atoatoa o le 0,01 micron (10 nanometers) ma luga atu, HEPA filiga, faʻamama vaega i totonu o le lapoʻa o le 0,01 micron (10 nanometers) ma luga atu. O le siama e mafua ai le COVID -19 e tusa ma le 0.125 micron (125 nanometers) i le lautele, lea e paʻu faʻatatau i totonu o le vaega tele-tele o HEPA faʻamamaina puʻeina ma sili atu le lelei.

2) O le faʻaaogaina o le faʻamamaina o le faʻamamaina i le Air Purifier fesoasoani i le puipuia lelei o vaʻalele na pepesi faʻamaʻi pipisi. O le ionizer e gaosia ai ioni le lelei, faʻavasegaina vaʻalele afeleti / aerosol droplets le lelei molia ma faʻatosinaina eletise latou i se ipu faʻapitoa aoina pili. O le masini e faʻaavanoaina ai avanoa tulaga ese mo le vave ma faigofie o le aveʻesea o siama mai le ea ma ofaina avanoa e masani ai faʻailoaina ma puipuia ai le ea i luga o le ea.

3) E tusa ai ma suʻesuʻega eseese, o le malamalama lautele o le UVC malamalama e fasiotia ai siama ma siama, ma o loʻo faʻaaoga nei e faʻateʻa ai taotoga. O loʻo faʻaauau foi suʻesuʻega suʻesuʻega o le UV irradiation o loʻo iai le agavaʻa e talia uma ma faʻagaoioia le siama o le SARS -COV faʻatasi ai ma le H1N1 ma isi ituaiga masani o siama ma siama. 

Soʻo se isi fiafia e uiga i le faʻamamaina o le ea, faʻafeiloaʻi e faʻafesoʻotaʻi mai mo nisi auiliiliga ma paʻu.

newdsfq
Newsday

Taimi Post: Ape-23-2021