Çfarë duhet të bëjmë kundër COVID 19

Të gjithë e dimë që njerëzit në të gjithë botën do të bëjnë vaksinimin kundër COVID 19. A do të thotë kjo se ne jemi mjaft të sigurt në të ardhmen? Në të vërtetë, askush nuk mund të sigurohet se kur mund të punojmë dhe të dalim lirisht. Ne ende mund të shohim se ka një kohë të vështirë para nesh dhe duhet ta vëmë re për të mbrojtur veten brenda dhe jashtë.

Çfarë duhet të bëjmë tani?

1. Merrni një vaksinë COVID-19 sa më shpejt që të mundeni nëse është e mundur. Për të planifikuar takimin tuaj të vaksinimit COVID-19, vizitoni ofruesit e vaksinave shërbimet e caktimit në internet. Nëse keni pyetje në lidhje me caktimin e takimit tuaj të vaksinimit, kontaktoni drejtpërdrejt me një ofrues të vaksinimit.

2. Vish një maskë në fytyrë kur je jashtë edhe kur bën vaksinimin. Covid-19 nuk do të zhduket për një kohë të shkurtër, për të mbrojtur ju dhe familjen tuaj mirë, duke mbajtur një maskë fytyre kur jashtë është me të vërtetë e nevojshme.

3. Përdorni pastruesin e ajrit në ambiente të mbyllura. Si gjendje e frymëmarrjes, COVID-19 gjithashtu përhapet përmes pikave. Kur njerëzit teshtin ose kolliten, ato lëshojnë pika të lëngut në ajër që përmbajnë ujë, mukus dhe grimca virale. Njerëzit e tjerë pastaj marrin frymë me këto pika dhe virusi i infekton ato. Rreziku është më i lartë në hapësira të brendshme të mbushura me njerëz me ventilim të dobët. Më poshtë është një pastrues popullor i ajrit me filtër HEPA, anion dhe sterilizim UV.

1) Filtrimi HEPA kap në mënyrë efikase grimcat me madhësi (dhe shumë më të vogla se) të virusit që shkakton COVID-19. Me efikasitet prej 0,01 mikron (10 nanometra) e lart, filtrat HEPA filtrojnë grimcat brenda intervalit të madhësisë 0,01 mikronë (10 nanometra) e më lart. Virusi që shkakton COVID -19 është me diametër afërsisht 0.125 mikron (125 nanometra), i cili bie krejtësisht brenda diapazonit të madhësisë së grimcave që filtrat HEPA kapin me një efikasitet të jashtëzakonshëm.

2) Përdorimi i një filtri jonizues në një Pastrues Ajri ndihmon në parandalimin efektiv të gripit të transmetuar në ajër. Jonizuesi gjeneron jone negative, duke bërë që grimcat e ajrit / pikat e aerosolit të ngarkohen negativisht dhe elektrostatikisht i tërheq ato në një pllakë mbledhëse të ngarkuar pozitivisht. Pajisja mundëson mundësi unike për heqjen e shpejtë dhe të thjeshtë të virusit nga ajri dhe ofron mundësi për të identifikuar dhe parandaluar njëkohësisht transmetimin e viruseve në ajër.

3) Sipas hulumtimeve të ndryshme, drita UVC me spektër të gjerë vret viruset dhe bakteret dhe aktualisht përdoret për të dekontaminuar pajisjet kirurgjikale. Kërkimet e vazhdueshme gjithashtu tregojnë se rrezatimi UV ka aftësinë të thithë dhe të çaktivizojë virusin SARS -COV së bashku me H1N1 dhe llojet e tjera të zakonshme të baktereve dhe viruseve. 

Çdo interes i mëtejshëm në lidhje me pastruesin e ajrit, ju mirëpresim të na kontaktoni për më shumë detaje dhe zbritje.

newdsfq
Dita e lajmeve

Koha e postimit: Prill-23-2021