Што треба да сториме против КОВИД 19

Сите знаеме дека луѓето ширум светот ќе вакцинираат против КОВИД 19. Дали тоа значи дека сме доволно безбедни во иднина? Всушност, никој не може да се осигура дека кога можеме да работиме и да излегуваме слободно. Сè уште можеме да видиме дека има тешко време пред нас и треба да забележиме за да се заштитиме надвор и надвор.

Што да правиме сега?

1. Набавете вакцина КОВИД-19 што е можно побрзо ако е можно. За да закажете состанок за вакцинација COVID-19, посетете ги давателите на вакцини услуги за закажување преку Интернет. Ако имате прашање за закажување на состанокот за вакцинација, контактирајте директно со давател на вакцинација.

2. Носете маска за лице кога сте надвор, дури и кога ја вакцинирате. Covid-19 нема да исчезне за кратко време, за да ве заштити вас и вашето семејство добро, носејќи маска за лице кога надвор е навистина потребно.

3. Користете прочистувач на воздухот во затворен простор. Како респираторна состојба, COVID-19 исто така се шири низ капки. Кога луѓето киваат или кашлаат, тие ослободуваат капки течност во воздухот што содржи вода, слуз и вирусни честички. Другите луѓе потоа дишат во овие капки, а вирусот ги заразува. Ризикот е најголем во преполните затворени простории со слаба вентилација. Подолу е популарен прочистувач на воздухот со филтер ХЕПА, анјон и УВ стерилизација.

1) ХЕПА филтрацијата ефикасно ги фаќа честичките со големина на (и далеку помали од) вирусот што предизвикува КОВИД-19. Со ефикасност од 0,01 микрон (10 нанометри) и повеќе, ХЕПА филтрите ги филтрираат честичките во опсег на големина од 0,01 микрони (10 нанометри) и повеќе. Вирусот што предизвикува КОВИД -19 е со дијаметар приближно 0,125 микрони (125 нанометри), што влегува во рамките на опсегот на големина на честички што ХЕПА филтрите ги снимаат со извонредна ефикасност.

2) Употребата на јонизирачки филтер во прочистувач на воздухот помага во ефикасно спречување на пренесената инфлуенца во воздухот. Јонизаторот генерира негативни јони, правејќи честички во воздухот / капки од аеросол негативно наелектризирани и електростатски ги привлекува во позитивно наелектризирана колекторска плоча. Уредот овозможува уникатни можности за брзо и едноставно отстранување на вирусот од воздухот и нуди можности за истовремено идентификување и спречување на пренесување на вируси во воздухот.

3) Според различни истражувања, УВЦ-светлината со широк спектар убива вируси и бактерии, а во моментов се користи за деконтаминација на хируршката опрема. Тековните истражувања исто така покажуваат дека УВ зрачењето има можност да го апсорбира и деактивира SARS -COV вирусот заедно со H1N1 и другите вообичаени соеви на бактерии и вируси. 

Каков било понатамошен интерес за прочистувачот на воздухот, добредојде контактирајте не за повеќе детали и попусти.

newdsfq
Ден на вести

Време на објавување: 23.04.2002 г.