Како да дишете чист воздух

Се повеќе и повеќе внимание е насочено кон негативните здравствени ефекти од загадувањето на воздухот во затворените простории, особено оваа година поради Ковид 19. Сепак, дали знаете дека отровите или загадувачите што се ослободуваат во затворени простории имаат приближно 1.000 пати поголема веројатност да се вдишат од било што ослободен на отворено. Скоро три проценти од глобалниот товар на болести се припишува на загадувањето на воздухот во затворените простории. Со оглед на тоа што многумина од нас поминуваат до 90 проценти од нашите животи внатре, вреди да се инвестира енергија за да се задржи воздухот во затворените простории чист.

Како да го подобрите и одржите чистиот воздух во затворените простории?

Прочистувачот на воздухот е добар избор за сите да го одржуваат внатрешниот воздух свеж и чист.

При изборот на прочистувач на воздухот, треба да ги забележиме спецификациите

Вистинскиот филтер ХЕПА може да отстрани повеќе од 99,97 и честички чиј дијаметар е 0,03 мм (околу 1/200 од дијаметарот на косата),
филтерот со активен јаглен може да го отстрани организмот и загадувачот, да ги апсорбира и елиминира мирисите и токсичниот гас, со ефект на прочистување на стоките.
Високо молекуларно сито, забрзајте го распаѓањето на штетните гасови.
Голема концентрација на негативен излез на јон, во голема мера им користи на здравјето на луѓето и секојдневната рутина, што може да го олесни растот на телото и спречувањето на болести.
УВ стерилизација, убијте го најголемиот дел од микрооганизмот, микробите и сл.

Подолу е топла продажба на прочистувач на воздухот УВ ХЕПА во Амазон, навистина убав избор за дома и канцеларија.

hkgfdgf


Време на објавување: ноември-04-2020 година