Може ли прочистувачите на воздух да го убијат КОВИД-19?

Со ширењето на КОВИД-19, стана консензус да се носат маски при излегување. Затоа, во затворен амбиент каде што луѓето се собираат во канцелариски згради, големи трговски центри, хотели, ресторани и сл., Експертите сугерираат дека отворањето прозорци за вентилација е најекономичен начин. Но, што треба да сториме без да отвораме прозорци за вентилација? Општинскиот центар за контрола и превенција на болести во Пекинг истакна дека прочистувачите на воздухот се корисни за време на епидемии.

Може ли прочистувачите на воздух да го убијат КОВИД-19

Експертите посочија дека воздухот е несомнено еден од најважните преносни медиуми во ширењето на вирусот, па затоа „здравјето на воздухот“ е многу важно во борбата против епидемијата. Луѓето треба да избегнуваат да одат во густо населени места. Најдобра превентивна мерка е да останете дома, така што ширењето на КОВИД-19 може да се избегне во најголема мера. Но, без разлика дали е дома или повторно работи, прашањето за „здравјето на воздухот“ во затворените простории е клучна содржина што во моментот не може да се игнорира.

Озонот може ефикасно да го убие вирусот на хепатитис, вирусот на грип, САРС, Х1Н1 и сл. И исто така може да третира респираторни заболувања. УВ може да убие сите видови микроорганизми, вклучувајќи вирус, спори, бацил, габа, микоплазма, итн. Добар прочистувач на воздухот може ефикасно отстранува 99,97% од честичките кои се пренесуваат во воздухот, што се мали од 0,3 микрони.

Може ли прочистувачите на воздух да го убијат КОВИД-191


Време на објавување: јуни-01-2021 година