A mundet një pastrues ajri të vrasë COVID-19?

Me përhapjen e COVID-19, është bërë një konsensus për të mbajtur maska ​​kur dilni jashtë. Prandaj, në mjedisin e brendshëm ku njerëzit mblidhen në ndërtesa zyrash, qendra të mëdha tregtare, hotele, restorante, etj, ekspertët sugjerojnë që hapja e dritareve për ventilim është mënyra më ekonomike. Por çfarë duhet të bëjmë pa hapur dritare për ajrosje? Qendra Komunale e Pekinit për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve theksoi se pastruesit e ajrit janë të dobishëm gjatë epidemive.

A mundet një pastrues ajri të vrasë COVID-19

Ekspertët theksuan se ajri është padyshim një nga mediat më të rëndësishme të transmetimit në përhapjen e virusit, kështu që "shëndeti i ajrit" është shumë i rëndësishëm në luftën kundër epidemisë. Njerëzit duhet të shmangin shkuarjen në vende të populluara dendur. Masa më e mirë parandaluese është të qëndroni në shtëpi, në mënyrë që përhapja e COVID-19 të shmanget në masën më të madhe. Por pavarësisht nëse është në shtëpi apo ripunuar, çështja e "shëndetit të ajrit" në shtëpi është një përmbajtje kryesore që nuk mund të injorohet për momentin.

Ozoni mund të vrasë në mënyrë efektive virusin e hepatitit, virusin e gripit, SARS, H1N1, etj. Dhe gjithashtu mund të trajtojë sëmundjen e frymëmarrjes. UV mund të shkatërrojë të gjitha llojet e mikroorganizmave, duke përfshirë virusin, sporen, bacilin , kërpudhat , mykoplazmën, etj. Një pastrues i mirë i ajrit mund të në mënyrë efektive largon 99.97% të grimcave të ajrit aq të vogla sa 0.3 mikronë.

A mundet një pastrues ajri të vrasë COVID-191


Koha e postimit: Qershor-01-2021